Правила при съчетаването на аксесоарите

Правила при съчетаването на аксесоарите
29 ноември 2018

Бижутата и аксесоарите са завършващия, финален щрих на всяка визия и всеки тоалет. Именно затова при съчетаването им трябва да се спазват някои основни правила, за да се избегне ефектът на „коледната елха“. 

В зависимост от смяната на сезоните и промяната в модните тенденции, съчетанието на различните аксесоари също се променя. Освен в крак с модата, бижутата трябва да бъдат изключително съобразени и с тоалета и повода, за които са избрани. Никога не комбинирайте изискани и елегантни бижута със спортни тоалети, анцузи и маратонки!!!

Комбиниране и съчетание на пръстените:
Пръстените са едни от най-коварните аксесоари, поради голямата вероятност от прекаляване с присъствието им като част от цялостната визия. Не е препоръчително да носите повече от три пръстена, особено ако са от по-масивните изработки. Освен че не е естетически приятно за окото, носенето на повече пръстени е и доста некомфортно. По правило пръстените се съчетават с колие/медальон. Ако колието е пищно и екстравагантно, цветно или бляскаво, то съвсем спокойно можем да си позволим пръстен от същата изработка и дизайн.

Случаите, в които можем да си позволим еднакви гривна, колие и пръстен, са, когато те са от нежна и фина изработка на детайлите, не се натрапват на окото и се допълват един друг. Такива са например подбраните комплекти, включващи в дизайна си нежен камък или минималистични, специфични елементи.

Присъствието на гривните:
Гривните са единственият аксесоар, с който спокойно може да прекалите (и тук нека да благодарим на Индия, която е запознала света с изкуството в носенето на гривни!). Особено актуално е да наредите няколко вида масивно изработени гривни на едната и ръка, като обаче не си позволявате пищно колие. Гривните и обеците винаги трябва да бъдат съобразени според визията и дизайна си.Изключително красиво и естетически издържано е подбирането на няколко гривни в комбинация с висящи обеци и никакви пръстени или колиета. Нежните и фини гривни пък са прекрасен повод за носенето и на един-два пръстена, съобразени с дизайна на самата гривна.

      

Колиетата – част от визуалния ансамбъл:
Най-основното правило при избирането на колие е деколтето на тоалета, с което ще бъде съчетано. Изрязаните деколтета не винаги изискват пищно колие – напротив! Понякога е много по-добър изборът на висящи обеци за разголеното деколте и никакви висулки по врата.

Обратното пък е с прибраните деколтета и високи яки – те изискват задължително присъствие на колие. Особено модерни в момента са пищните и ексцентрични колиета, изработени от масивни камъни, съчетани с високи якички от фини материи.

Комбиниране на обеците:
Изборът на обеци е най-важната стъпка в подбора на аксесоарите. Те не само представляват гилдията на аксесоарите, но и са елементът, който подчертава лицето на всяка дама. Освен съобразени с визията, обеците трябва да бъдат в хармония с формата и чертите на лицето, които са индивидуални за всеки човек.

Големите и екстравагантни обеци са много подходящи за носене с няколко гривни само на едната ръка и без колие по врата.

Най-важното нещо при комбинирането на различните бижута е да са хармонизирани с вътрешното ни усещане за естетизъм. Всеки човек има различен вкус и различно виждане за модата. Именно затова и бижутата са еволюирали в неизмеримо големи количества на разновидности и видове, в които всеки може да открие и припознае себе си. Няма нищо по-красиво от личния стил на човека, който той сам е създал и изградил за себе си.