Как да изберем перфектните гумени ботуши?

Как да изберем перфектните гумени ботуши?
29 ноември 2018

Гумените ботуши са безценни особено през дъждовните есенни дни. Освен много практични, те са и изключително забавни, цветни и модерни. На пазара можем да открием всевъзможни модели, сред които е трудно да се спрем само на един чифт, но с тези съвети, със сигурност всяка дама ще успее да открие най-добрия вариант за себе си:

Размерът имат значение

Гумените ботуши са подходящият размер за вас, когато имате достатъчно място на върха и можете спокойно да мърдате пръстите си. Петата трябва да се повдига без никакъв проблем, но ако се изхлузва, докато вървите, обувката е твърде голяма.

Важно е да проверите дали ботушите са достатъчно широки, за да можете да ги носите с допълнителен чифт чорапи, без да чувствате дискомфорт.

Това ще ви бъде особено полезно при студени и дъждовни дни, когато е необходим допълнителен слой изолация.

Класическите гумени ботуши са високи, така че е важно да обърнете внимание на ширината на прасеца. Тъй като каучукът е доста твърд материал, уверете се, че имате достатъчно място, за да се чувствате удобно дори когато сте облечени с по-дебели дрехи. Ширината на ботуша трябва да е толкова, че да може кракът ви да се плъзга лесно, дори и да сте облечени с панталон.

Негово величество удобството

С тяхната дебела подметка и висок дизайн, класическите гумени ботуши понякога могат да ви се сторят тежки, така че имайте това предвид, когато правите своя избор. Колкото по-тежък е  ботуша, толкова по-бързо ще се изморявате. Ето защо, ако сте любители на дълги разходки в дъжда, изборът на лек и компактен модел би бил по-разумен.

Каучукът също така не е сред най-гъвкавите материали, така че е препоръчително да изберете ботуши, които са с относително по-мека подметка. Това ще направи походката ви по-естествена и лека.

Гумените ботуши са подходящи за всеки сезон, но докато през топлите месеци моделите от 100% каучук ще ви свършат чудесна работа, ако носите такъв тип обувки само през есенно-зимния сезон можете да обмислите закупуването на ботуши с подплата. Те не само имат по-добра изолационна способност, но често са и много по-удобни за носене.

Гумени ботуши според индивидуалния ви стил

Каучукът е особено устойчив и здрав материал, така че изборът на чифт качествени водоустойчиви ботуши е добра инвестиция, която неизменно ще се изплати през годините. За да сте сигурни, че няма да се уморите от модела преди края на живота му, изберете такъв, който сте сигурни, че няма да ви омръзне.

Високи, ниски, шарени или в неутрални цветове – асортиментът от гумени ботуши е наистина огромен и готов да задоволи нуждите на всеки.

Ниски модели тип боти са подходящи за офиса, но ако пътят ви минава през кални пътеки, високите модели може да бъдат по-полезен. От вас зависи да изберете перфектния чифт ботуши, който ще е подходящ за начина ви на живот.

Чистенето им е съвсем просто. Можете лесно да разтриете външната част с топла сапунена вода, след което да ги изсушите на открито.

Важно е, ако сушите ботушите навън, да се уверите, че те не са поставени на пряка слънчева светлина или близо до източник на топлина.

Това може да повреди или промени цвета и еластичността на гумата. За да избегнете повреда на ботушите си, се препоръчва да не ги сгъвате, когато ги съхранявате и винаги да ги държите на сухо място далеч от пряка светлина.

Ако установите, че сапунът не е достатъчен, за да придадете на ботушите си блясък, можете също да използвате специализиран почистващ спрей. Това също ще помогне за премахване на всякакви следи от износване, които евентуално ще се появят по повърхността на ботушите.